woensdag 4 februari 2009

Sunny side up in the 'Copper State'

Hier is het dan. Mijn eerste bericht vanuit de VS! We zijn hier nu ongeveer 24 uur, maar gezien alles wat we al hebben gedaan en meegemaakt voelt het alsof we al een week geleden zijn ingetrokken. Het enige wat ons verteld dat dit niet het geval is, is de nog enigzins witte huidskleur als we die vergelijken met onze klasgenoten die er al een maand zitten.
We zitten hier met vier man in een appartement, die overigens uitstekend zijn uitgerust en ingericht. Twee slaapkamers, twee badkamers, huiskamer en een leuk balkonnetje. Ook zijn wij 'gezegend' met een flink aquarium dat een stuk of zeven vissen huisvest, waaronder een drietal vleesetende piranhas. Tips omtrent de verzorging van deze extreem nutteloze diertjes zijn van harte welkom. Ondanks het feit dat ik deze beestjes (die slechts een korte termijn geheugen te schijnen te hebben van drie seconden...) totaal niet interessant vind, zou ik het toch treurig vinden als ik op een ochtend met mijn schepnetje naast de tank moet gaan staan om vervolgens een waardig zeemansgraf te verzorgen... Tips voor namen zijn overigens ook van harte welkom. We moeten ze toch af en toe aan kunnen spreken. Daarnaast moet er hier nog wel even flink schoongemaakt worden, maar dat gaat zeker deze week gebeuren.
Vandaag hebben we het grootste gedeelte van onze dag doorgebracht op school. Daar hebben we vingerafdrukken af moeten nemen. Een verschrikkelijk traag proces wat voor de Amerikanen blijkbaar erg belangrijk is. Terwijl een aantal mensen binnen in het lokaal hier mee bezig was, kon de rest rustig op het balkon van school, genieten van de zon.
Na de lunch hebben we weer een bom aan informatie gekregen over de omgeving, veiligheid, onze huisvesting enzovoort. Morgen een toetsje over onze OM (Operations Manual. Een handboek omtrent de vliegoperaties bij de KLS) en nog een aantal briefings over het een en ander in de lucht.
Ook ben ik zojuist nog even met twee van mijn huisgenoten, Bas en Erik-Jan, naar de Walmart gegaan. Vol goede moed gingen wij op weg met de auto van Alex, op zoek naar deze gigantische winkel. Dit kleine uitstapje wat normaal ongeveer een half uurtje duurt, mondde uit in een heuse roadtrip die ons uiteindelijk ruim anderhalf uur gekost heeft. Kwestie van de verkeerde kant het park uitrijden en dan op gevoel naar je bestemming gaan... Na wat telefoontjes en wat vragen aan de uiterst vriendelijke 'locals' kwamen we uiteindelijk uit bij een Walmart die nóg groter was dan de Walmart die wij kenden. Alles, maar dan ook echt alles is te vinden in deze winkel. Van roze kinderfietjes met zijwieltjes, tot accu's voor je auto, en van 16 inch pizza's, tot 'international' pasta sauce (maar #!$%&@ geen hagelslag!).

Al met al, een drukke, maar zeker leuke dag. Nu moet er nog even geleerd worden voor het OM toetsje van morgen en daarna gaan we nog even lekker de hot-tub in met een koud biertje. Nog een weekje dromen over vliegen, daarna is het eindelijk werkelijkheid...

P.S. Mijn contactgegevens zijn ondertussen ook bijgewerkt. Nu kunnen jullie hier ook mijn appartement nummer vinden en mijn mobiele- en huisnummer.

3 opmerkingen:

  1. Hee broertje,
    De hot tub in met een koud BIERTJE?!? Jij mag nog helemaal niet drinken! Pas je op dat je niet gearresteerd wordt?
    Fijn om te horen dat je goed bent aangekomen en dat je je weg daar al een beetje gevonden hebt, als je de omweg tenminste wegdenkt... :-) Volgende keer misschien ook een tomtom inpakken??
    Liefs, Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ernst,
    Opmerkelijk dat aankomende piloten niet eens de weg naar de naastbijzijnde Walmart kunnen vinden. Lukt dat nou alleen maar als je je bestemming vanuit de lucht kunt zien? Zag ik dat wij overigens al om 16:00 uur NL tijd kunnen bellen? Ik heb wat namen voor jullie visjes: Jack (The Ripper), Mack (The Knife) and Shred (The Shredder). Lastig alleen dat die beestjes zo snel hun naam gaan vergeten.
    Succes, Pa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoon,
    Eigenlijk zegt je oudste zus al wat ik ook had willen zeggen: BIERTJE...nog even wachten! Het wordt wel heel erg huisje boompje beestje, zo'n huisje incl. huisdieren. Je denkt zelfs al over schoonmaken! Het voorjaar in je hoofd? Hier nog even niet. Nederland is wit.
    Lytc mam

    BeantwoordenVerwijderen